Начало ›Статии ›Ефектна лятна покривка за масата

Ефектна лятна покривка за масата



21.06.2010 г.

Ефектна лятна покривка за масата


Използвайте изобилието от зеленина сред природата, за да прехвърлите малко от лятната искра и във Вашия дом. За целта можете да декорирате обикновените едноцветни покривки с щампи на различни по вид и форма листа. Те ще освежат покривките и ще ги превърнат в ефектен аксесоар за празничната и всекидневна маса.

Ефектна лятна покривка за масата

Съберете листа от дръвчета и храсти, с желаните размери и форми – те ще се превърнат в своеобразни щампи за декорацията. Листата трябва да са добре оформени и жилави, без значителни повреди на структурата. За щампите ще имате нужда още от боя за тъкан в желаните цветове – тук са използвани зелено и кафяво, но Вие можете да използвате и по-нестандартни нюанси, например червено, оранжево и жълто. За да получите желания дизайн, предварително подредете листата по няколко начина върху покривката, докато получите резултат, който Ви харесва.


Необходими материали:

* дунапренови четки за боя
* листа с избрани форми
* боя за тъкани в желаните цветове
* памучна покривка за маса, предварително изпрана
* точилка
* ютия


Инструкции:

1. Използвайте дунапренова четка, за да нанесете тънък слой от боята за тъкани върху релефния слой на едно от листата – там, където се намират жилките му.

2. Поставете листото с намазаната страна надолу върху желаното място от покривката. Поставете отгоре парче хартия или салфетка и минете внимателно отгоре с точилката, за да оформите шарката на листото върху плата.

3. Докато натискате листото с боята върху покривката, внимавайте да не се размести хартията – ако това стане, има риск цветът отдолу да се размаже. Когато сте готови изхвърлете хартията и поместете листото.

4. Повторете процедурата и с останалите листа, като всеки път използвате ново парче хартия. Ако искате, можете да използвате едно и също листо на няколко места – необходимо е само да го почистите внимателно със салфетка и да нанесете нов слой боя (може и в друг цвят). Когато направите всички щампи, оставете боята да изсъхне за около 24 часа.

5. Обърнете покривката с щампованата страна надолу и минете отгоре й с ютия, нагрята на средна температура – така ще запечатате боята по-стабилно. За да не се изцапа дъската за гладене по време на процедурата, поставете върху нея парче стар плат.


Източник: marthastewart.com
Посещения: 5359




Коментари

Добави коментар



Фирми Продукти Услуги
Основни категории
 
Брамак покривни системи ЕООД
Брамак покривни системи ЕООД. Покривът е покрив, когато е БРАМАК. Производство на бетонни керемиди, капаци и елементи за сух...

 
Containex GmbH
Вашият специалист за контейнери и мобилни пространствени системи.CONTAINEX разполага с модерни контейнерни депа в България -...

 
Булмекс ЕООД
Производител на бетон и бетонови изделия. Предлагаме на партньорите си затворен цикъл на производство, транспортиране и...

 
Крее София ЕООД
Крee България е френско-българска фирма, която повече от 15 години строи по френски проекти с модерна архитектура, развива и...




 



Тагове Статии