Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Най-странните обноски на маса

Най-странните обноски на маса

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Хранене

Афганистан

Към гостите се отнасят като към кралски особи. Те биват настанени най-далеч от вратата, на тях първо се поднася храна и се очаква те да изядат най-много. Те винаги получат и най-хубавите порции от всяко ястие.

Ако изпуснете хляб на пода, докато вечеряте, трябва да го вдигнете, целунете и да го докоснете до челото си преди да го поставите където и да било, освен на пода.

Чили

Не говорете по телефона, докато сте на масата. Винаги дъвчете със затворена уста и не говорете с пълна уста.

Китай

Никога не размахвайте пръчиците за хранене към друг човек, не барабанете с тях и не ги използвайте, за да местите чинии или купи с храна. Не ги забивайте отвесно в купа с ориз. Последният жест означава, че храната е предназначена за мъртвите.

Индия

Хранете се с дясната си ръка и използвайте лявата, за да подавате общите съдове с храна. Изяждайте всичко в чинията си. Не ставайте от масата, преди всички гости да са се нахранили или домакинът да е помолил за помощта ви.

Танзания

Не излагайте на показ петите си, ако се храните на килим или рогозка. Да подраниш за вечеря се счита за грубост, винаги се опитвайте да пристигнете между 15 и 30 минути по-късно.

Япония

Преди да започнете да се храните, изчакайте домакина да ви покани три пъти. Най-младият присъстващ на масата трябва да налее алкохол на останалите, започвайки с най-възрастния. След това някои от възрастните налива на сервиращия.

Никога не прехвърляйте храна от един чифт пръчици за хранене върху друг. Когато жените поднасят храна от съд към устата си, трябва да присвият ръце под храната, докато мъжете не трябва да правят това.

Когато е възможно, парчетата суши трябва да се изяждат на една хапка. Ако ви се наложи да изядете парче на повече от една хапка, не го поставяйте обратно в чинията си между хапките.

Пакистан

Винаги начупвайте хляба на парчета, преди да го изядете и винаги използвайте единствено дясната си ръка.

Филипините

Никога не отказвайте на домакина да опитате някое ястие. Винаги изяждайте всичко в чинията си. Винаги помагайте на домакина да отсервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest