фирми продукти
представяме
работа
 
"Коралова" декорация за лятната маса

Ако и във Вашата кухня се въргалят купища сламки за еднократна употреба, които все се каните да изхвърлите, ето Ви една идея как да ги превърнете  интересен летен аксесоар за декорация на интериора. С малко боя и лепило от сламките можете да сътворите имитация на коралови аксесоари, които да добавят щипка морско настроение и тропическа екзотика в дома Ви.

”Коралова” декорация за лятната маса


Необходими материали:

1. пластмасови сламки за пиене
2. еластична корда
3. голяма игла за бродерия
4. ножици
5. макетно ножче
6. бяла спрей-боя (грунд)
7. коралово червена спрей боя


Инструкции:


За "кораловата" поставка за чаени свещи

1. За да направите "кораловата" поставка за чаени свещи (която можете да използвате и като декорация), намерете подходящо клонче от дръвче и го напръскайте с бялата спрей-боя. Оставете боята да изсъхне и напръскайте отново, като този път използвате боя в коралово червен цвят. Оставете клончето да изсъхне напълно.

2. Докато боята на клончето изсъхва, срежете наполовина стотина сламки за пиене. Използвайте макетно ножче, за да направите по един разрез върху всяко парче сламка – той трябва да е с дължина 10-12 мм и да е разположен в центъра на парчетата. Уверете се, че правите разрезите и през двете страни на сламката, за да получите дупка за нанизване.

”Коралова” декорация за лятната маса

3. Нанижете всички парчета сламка на кордата, като се стремите да ги подреждате нагъсто, за да съберете колкото се може повече от тях по дължината на избраното клонче. Ако успеете да намерите достатъчно тънка клонка, можете да се опитате да нанижете парчетата сламка директно върху него, като ги разполагате под ъгъл (както е показано на изображението най-горе). Когато сте нанизали всички сламки и сте ги захванали към повърхността на клончето, подрежете парчетата на различна дължина, за да получите несиметричен ефект. Ако използвате корда, може да Ви се наложи да използвате и лепило, за да застопорите сламките под различен ъгъл.

4. Напръскайте така получения аксесоар с бяла спрей-боя и изчакайте да изсъхне добре. Старайте се да напръскате под няколко ъгъла, за да нанесете боята равномерно.

5. Напръскайте целия аксесоар в коралово червено и оставете да изсъхне добре.

6. Ако искате да го използвате като поставка за чаени свещи, поставете внимателно свещите отгоре и ги закрепете стабилно. Не забравяйте, че поставката е направена от запалими материали и затова не трябва да оставяте пламъка без надзор.


За пръстените на салфетките за хранене

1. Нанижете еластичната корда в иглата за бродиране – необходима Ви е корда с дължина около 20 сантиметра.

2. Прободете с иглата през средата около 30 сламки за пиене, за да ги нанижете на кордата. Когато сте готови, завържете двата й края на възел, за да създадете еластичен пръстен. Старайте се да подредите сламките нагъсто, за да получите по-голям ефект.

”Коралова” декорация за лятната маса

3. Използвайте ножиците, за да срежете сламките на различна дължина. Усучете парчетата сламка под различен ъгъл, така че да наподобяват кораловите аксесоари. Напръскайте готовите пръстени с бялата спрей-боя, оставете да изсъхне и напръскайте с боята в коралово червено. Оставете аксесоарите да изсъхнат напълно и ги използвайте, за да захванете салфетките за хранене на масата.

”Коралова” декорация за лятната маса

”Коралова” декорация за лятната маса

Източник: designspongeonline.com







13 октомври 2010 19:08 | ""ДЕКОРАЦИЯ" ЗА ЛЯТНА МАСА
От: ГАЛЯ
ДОСТЪПНО,ЛЕСНО И ОРИГИНАЛНО-КАКВО ПОВЕЧЕ?
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
декорация, корали, идеи за дома, свещи, кухня, аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg